2024.04.24., szerda - György napja
search

„Megmutatom magam!”

A József Attila Városi Tagkönyvtár közel tizenöt éves múltra visszatekintő programsorozata a „Megmutatom magam!”, mely számos művészeti ágban kimagaslót, különlegeset alkotó ifjú tehetségek számára kínál bemutatkozási lehetőséget. E népszerű kezdeményezés egyszerre ad teret a tehetség felfedezésének és gondozásának, valamint a korosztály motiválásának egyaránt.

A könyvtárunk által meghirdetett „A tél ölelésében” című rajzpályázat egyik sikeres résztvevőjeként ismertük meg a vas megyei Dianis Szófia Lottét. A hét esztendős kislány a sárvári Koncz János Művészeti Iskolában tanul a képzőművészeti szakon, valamint a szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola diákja.

A több hazai és nemzetközi megmérettetésen (Anglia, Japán) sikereket elérő Szofi, ezúttal a könyvtár Mesebirodalmába hozta el csodás rajzos alkotásait. E különleges munkákból május 18-án nyílt kiállítás „7 színvarázs” címmel, melyet Tamás Tibor művészeti vezető, táncpedagógus ajánlott a közönség figyelmébe. Köszöntő szavai érintették a gazdag képi világot, az erőteljes, kifejező színhasználatot, valamint a gyermeki lélek titokzatos megnyilvánulásait.

 

Milyen élményt nyújt e mesebeli varázslat?

A gyermek és felnőtt érdeklődő láthatja a színkavalkád mögött az állatok és a fantázia szülte kedves lények ábrázolását, melyek segítségével tovább szőheti ki-ki a történetek fonalát. A képek beszédesek, mesés részleteket, ünnepi pillanatokat, mitológiai alakokat és a hazaszeretet érzését is szimbolizálják.

A finomam kidolgozott apró részletekbe mélyedő vonalak kedves vidám kontúrjai viszik a közönséget a képzelet világába. A gazdag részletességgel bíró csodás, színes alkotások az élményszerű rajzolás egyedi példái.

 

A kiállított képek vegyes technikával készültek, köztük akvarell, akvarell ceruza, anilin, tűfilc, pasztellkréta és ecetfilc használatával.

 

A kezdetekről, az első rajz születéséről, a versenyeken való szereplésről, a több országban elért sikerekről szólt a kép és a hang, prezentáció formájában.

 A tárlat augusztus 26-ig tekinthető meg a gyermekkönyvtárban.

 

Török Irén

Kapcsolódó galéria