2024.04.25., csütörtök - Márk napja
search

Okuláré a POPUP-ban

A Fiatal Drámaírók Háza kéthavonta három-három drámaírót kér fel arra, hogy egy aktuális, előre megadott témáról írjon egy-egy, maximum 15 perces egyfelvonásost. Születtek már egyfelvonásosok például a segítségről, az identitásról, a szerelemtelenségről az újrakezdésről, vagy a flörtről. Az elkészült műveket az ország és a világ számos pontján, alkalmanként 9-15 városban és helyszínen egyszerre olvassák fel helyi amatőr, vagy profi előadók közönség előtt. Ez az Okuláré Projekt, amihez immár második alkalommal csatlakozott a Club POPUP Underground, így Zalaegerszeg. Először márciusban a „Műtő”, majd május közepén az „Érkező” tematika köré íródott darabokat hallhatta a közönség Wettstein Tamás, Nadrai Róbert, Torma Attila, Andics Mátyás, Zugor Krisztina és Koller Katalin tolmácsolásában, felolvasószínházi előadásként.

Hamarosan nyári szünetre megy a kortárs drámaélmény, hogy ősszel újabb témával, újabb szerzőkkel, újabb művekkel folytatódjék az Okuláré Projekt. Ezelőtt azonban még június elején megjelenik egy kötet, ami az eddig bemutatott drámákat tartalmazza. A kötettel június elején a POPUP-ban is megismerkedhet minden érdeklődő.

Érdemes figyelemmel kísérni tehát a Fiatal Drámaírók Háza (https://www.facebook.com/okulareprojekt/) és a Club POPUP Underground (https://www.facebook.com/cafepopup/) Facebook oldalát, a friss információk előadásokról, szerzőkről ott jelennek meg elsőként.